Tevékenységek

Társaságunk jelenleg 3.003 ha szántón, valamint 250 ha gyepterületen gazdálkodik.
A Barcsi kistérség hőmérsékleti és csapadékviszonyai átlagosnak mondhatóak. Területeink mikroklímáját a Dráva folyó közelsége kedvezően befolyásolja. Szántóterületeink átlagosan 21 aranykorona értékűek. Talajaink szerkezetüket és típusukat tekintve nagy változatosságokat mutatnak.

Fő növényeink az őszi búza és a kukorica, ezek a vetésterület mintegy 2/3-át teszik ki. A gabonanövények mellett jelentős területen termesztünk repcét, szóját, cukorrépát és foglalkozunk hibridkukorica vetőmag előállítással.

Az árunövény termesztésen belül igyekszünk "új utakat keresni". Az őszi búza vetésterületünk egy részét hibrid búza, valamint egyéb speciális fajták (tészta-, bagett búza) foglalják el, és a 2011. évtől tavaszi durum búza termesztésével is foglalkozunk, így különleges sütőipari igényeket is ki tudunk szolgálni.

Társaságunk a szántóföldi növénytermesztésben használt területének 2/3-án, azaz közel 2000 hektáron és a bérelt gyepterületekből 200 ha-on Agrár-környezetgazdálkodási programban vesz részt.


2011-2012. évi vetésszerkezetünket az alábbi kördiagram mutatja be:

Dráva-Coop Zrt.
Bejegyezve a Kaposvári Törvényszék Cégbíróságán 14-10-300202. cégjegyzékszámon
© "Dráva-Coop" Zrt. - Minden jog fenntartva